Writing about Mikkeli by Erik Williams

MIKKELI

Mannerheim MannerheimsCoach MikkelinVaakuna

 

 

 

 

Kuvat: Mannerheimin patsas Mikkelin torilla, Mannerheimin Salonkivaunu, Mikkelin Vaakuna

Rauha on parempi kuin sota mutta sota on mielenkiintoisempi, ja Mikkelillä (St Michel ruotsiksi) on mielenkiintoista sotilaista historiaa kolmen sotilaisen museon kanssa. Vielä tänään Mikkeli on tärkeä sotilainen kaupunki.

Suurin museo on Jalkaväkimuseo, joka on vanha kasarmi. Voidaan oppia Mannerheiminrististä; Jääkäreistä Ensimmäisessa Maailmansodassa; Lotista, naiset suomalaisessa armeijassa ; ja suomalaista armeijasta Talvisodassa, Jatkosodassa, ja Lapinsodassa. Monta aseita, virkapukuja, ja mitaliä on esitteillä.

Päämajamuseo on vanha koulu, joka oli Marsalkka Mannerheimin päämaja Talvisodan osan aikana ja Jatkosodassa. Voidaan nähdä maavoimatoimiston, hänen työhuoneen, ja pienen näyttelyn siviilielämästä sodassa. Mannerheimin rautatiesalonkivaunu seisoo rautatieasemalla.

Päämajamuseon lähellä on Viestikeskus Lokki, joka on luola vuoressa. Päämajan puheli- ja kaukokirjoitin viestiliikenne välitettiin Viestikeskus Lokin kautta. Voidaan nähdä puhelinkeskus, telekskoneita, ja koneita joika lähettivät ja saivat salaisia viestejä.

Mikkelistä tuli kaupunki 1838-lla ja tuolla oli Valkoisien päämaja sisällissodassa. Koska Mikkeli oli niin tärkeä sotilainen kaupunki Toisessa Maailmansodassa, kaksi komentosauvaa ja Vapaudenristi (neljäs luokka) joka myöntiin kaupungille sodan jälkeen esitelään kaupungin vaakunassa.

Erik Williams
Syyskuu 2015

OperationsRoom LokinPuhelinkeskus

 

 

 

Kuvat: Suomalainen ilmatorjuntatykki Jalkamäenmuseossa, Puhelinkeskus (varustus ei ole alkuperäinen) Lokissa, ja Maavoimatoimisto Päämajamuseossa

www.jalkavakimuseo.fi
www.mikkeli.fi/museot

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *